Aanmelden isolatieactie gemeente Borne

Fijn dat je interesse hebt in de isolatieactie van gemeente Borne. Start je aanvraag via de groene knop 'Aanvraag starten' om te kijken of je in aanmerking komt. Kom je in aanmerking? Kies daarna hoe je mee wilt doen. Onderaan deze pagina vind je alle informatie over deze actie.

Jouw aanvraag is vrijblijvend. Je krijgt persoonlijk advies  en een aanbod op maat. Je zit nergens aan vast!

Aanvraag starten

Aanvragen mogelijk t/m 30-06-2027

Je kunt op drie manieren meedoen: 
 

  1. Volledige ontzorging
    Een isolatiebedrijf komt kijken welke isolatie mogelijk is en maakt een vrijblijvende offerte. Ga je akkoord met de offerte dan plaatst het bedrijf de isolatie. Alle bedrijven waarmee wij werken isoleren natuurvriendelijk. De gemeente betaalt het bedrag waar je recht op hebt. Dit zie je als je de aanvraag invult. Je betaalt zelf alleen het restbedrag, wanneer dit van toepassing is.
    Bekijk de voorwaarden
     
  2. Zelf een bedrijf regelen
    Je benadert zelf een isolatiebedrijf. Nadat de isolatiemaatregel is uitgevoerd, betaal je de rekening en lever je deze bij ons in. Als alles klopt, betalen wij het bedrag terug. 
    Bekijk de voorwaarden
     
  3. Doe-het-zelf
    Je plaatst de isolatie zelf en levert de bon van de materialen in met de foto’s van voor, tijdens en na het uitvoeren van de werkzaamheden. Als alles klopt, betalen wij het bedrag terug.
    Bekijk de voorwaarden


Natuurvriendelijk isoleren 

Inwoners van gemeente Borne moeten natuurvriendelijk isoleren. Meer informatie vind je op onze pagina over natuurvriendelijk isoleren.

Bekijk de pagina

De isolatiemogelijkheden

Tijdens deze actie bieden we het volgende aan:

Spouwmuurisolatie Schuine dakisolatie binnenzijde

Vervangen glas  Vloer en bodemisolatie

Vaak gestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op via: https://www.duurzaambouwloket.nl/contact.

Wat is dit voor actie en waarom zou ik meedoen?

Deze actie is onderdeel van een landelijk plan om woningen in Nederland te isoleren. Dit plan heet het Nationaal Isolatieprogramma (NIP).

In aanmerking komen huizen die niet goed geïsoleerd zijn, met een energielabel D, E, F, G of een vergelijkbare staat. Ook bepaalt de hoogte van de WOZ-waarde van je huis of je in aanmerking komt voor een vergoeding van de gemeente. Meld je aan om te kijken waar je recht op hebt. Klik hier om je aan te melden.

Als je je huis beter isoleert, bespaar je ieder jaar honderden euro's op je energierekening. Jouw huis wordt prettiger om in te wonen. Een geïsoleerd huis is warmer in de winter en koeler in de zomer

Kan ik meedoen met de actie?

Iedere bewoner van een grondgebonden woning* kan meedoen met de actie. Het energielabel van je huis, je WOZ-waarde en de hoogte van je inkomen bepalen of je voor deze actie een bijdrage van de gemeente ontvangt. Als je de aanvraag invult, zie je of je in aanmerking komt voor een bijdrage van de gemeente en hoe hoog dit bedrag is.

*Grondgebonden woningen hebben een eigen voordeur en hebben geen andere woning of bouwwerk onder of boven zich. Appartementen, flats of portiekwoningen zijn dus geen grondgebonden woningen.

Hoe kan ik deelnemen aan deze actie?

Je kunt meedoen door te klikken op de groene knop 'Aanvraag starten' bovenaan deze pagina.

Wat gaat het mij kosten?

Dat hangt af van de bijdrage van de gemeente en de kosten voor isolatie. In het aanvraagproces zie je of, en zo ja, welke bijdrage je van de gemeente krijgt. Mogelijk heb je ook nog recht op ISDE-subsidie. Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid: Klik hier.

Ik doe mee wat gaat er gebeuren?

Dit wordt duidelijk in het aanvraagproces. Klik op de groene knop 'Aanvraag starten' bovenaan deze pagina.

Aanvragen is vrijblijvend, je kunt persoonlijk advies krijgen en een aanbod op maat. Je zit nog nergens aan vast!

Ik heb al isolatie laten plaatsen, kan de gemeente de factuur betalen?

Dit varieert per gemeente. In de voorwaarden kun je lezen hoe jouw gemeente hiermee omgaat.

Ik heb al een offerte. Kan ik meedoen met de actie?

Dit varieert per gemeente. In de voorwaarden kun je lezen hoe jouw gemeente hiermee omgaat.

Ik ben het niet eens met het besluit, hoe kan ik bezwaar maken?

Ben je het niet eens met het besluit, dan kun je bezwaar maken bij de gemeente. Raadpleeg de website van jouw gemeente om te achterhalen hoe je dit moet doen. In de meeste gevallen vind je de juiste pagina door te zoeken op 'bezwaar maken' of 'bezwaarprocedure'. Vermeld bij je bezwaar het referentienummer dat op je statuspagina staat, die je in de mail hebt ontvangen nadat je een aanvraag hebt gedaan.

Over het Duurzaam Bouwloket

Naar het loket

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Wij zijn het Energieloket van de gemeente. Ons advies is daarom kosteloos en onafhankelijk. Wij hebben geen financieel belang bij het organiseren van deze actie.